Hem Mat & Dryck Krämig pasta med fläskfilé och färsk spenat

Krämig pasta med fläskfilé och färsk spenat

Gilla denna artikel
Det blir aldrig fel med fläskfilé. Foto: Stockphotosecrets
Den här krämiga pastarätten är oslagbar. Oavsett om du vill lyxa till det mitt i veckan eller ställa till med fest så kommer vår härliga fläskfilépasta bli en riktig succé!

VINTIPS: Till denna rätt rekommenderar ett särskilt rött vin – läs om det här!

 4 personer

Ingredienser
  • 500 g pasta (förslagsvis tagliatelle)
  • 500 g fläskfilé
  • 1 st normalstor gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 200 g färska champinjoner
  • 75 g färsk bladspenat
  • 3 dl grädde (vispgrädde eller matlagningsgrädde)
  • 1 dl parmesan
  • 1 msk olja(olivolja eller rapsolja)
  • 1 msk smör
  • Salt och svartpeppar
Gör så här

1 ) Börja med att putsa fläskfilén helt fri från senor. Strimla därefter i centimetertjocka strimlor.

2 ) Skala den gula löken och finhacka den. Skala och finhacka vitlöken.

3 ) Borsta/rensa champinjonerna och skär dem i skivor, strax under en halv centimeter tjocka.

4 ) Bryn lök och vitlök i olja och smör på låg värme. Ha därefter i svampen i pannan tillsammans med löken och fräs på medelvärme tills svampen förlorat vätskan och fått färg.

5 ) Lägg svamp och lök åt sidan. Tillsätt smör och olja i pannan och stek fläskfilén tills den är genomstekt.

6 ) Koka pastan efter anvisningar på paketet.

7 ) Häll tillbaka svamp och lök i stekpannan och slå på grädden. Strö i salt och låt puttra under omrörning tills pastan är färdig.

8 ) Häll av pastavattnet och blanda pastan med fläskfilésåsen.

9 ) Skölj bladspenaten och vänd ner den precis när det är färdigt, smaka därefter av med svartpeppar.

10 ) Serveras rykande varmt med riven parmesanost på toppen.

Vintips

Förhöj smakerna genom att servera denna pastarätt med ett mustigt rött vin. Vi rekommenderar Casa Marrone Primitivo Organic – ett högkvalitativt flaskvin på box!

Casa Marrone Primitivo Organic
Artnr: 72497 | Pris: 289 kr | 3000 ml | Alk: 13,5 %
Importör: The Wine Team