Hem Tips & Råd Rengör ugnen utan kemikalier – vi har knepet

Rengör ugnen utan kemikalier – vi har knepet

Gilla denna artikel
Foto: Stockphotosecrets
Att rengöra ugnen kan vara både krångligt och tidskrävande. Med det här smarta husmorsknepet kommer ugnsrengöringen gå som en dans. Dessutom behöver du inte använda några giftiga kemikalier. Det är effektivt, miljövänligt och billigt!

LÄS MER: Det bästa rengöringsmedlet

Det fiffiga medlet går att köpa i vanliga livsmedelsaffärer till en billig penning. Självklart är det ättika vi pratar om, närmare bestämt den som är 24%. Syran i ättikan tillsammans med värme och fukt kommer smidigt lösa upp fett och smuts.

Aldrig mer en ingrodd ugn. Foto: Pixabay
Gör så här

1 ) Sätt ugnen på 50 grader (inte varmluft).

2 ) Häll upp ättika i en skål och ställ den i ugnen. Stäng luckan och låt stå i drygt en timme.

3 ) Stäng av ugnen och ta ut skålen. När ugnen svalnat kan du smidigt torka rent ugnen invändigt. Använd extra ättika på trasan om du behöver. Vill du kan du sedan torka med ljummet vatten, för att få bort den fräna lukten något. Klart!

LÄS ÄVEN: Enkel städning i badrummet