Hem Boende Här bör du städa oftast – vi har tipsen

Här bör du städa oftast – vi har tipsen

Gilla denna artikel
Foto: Stockphotosecrets
Att städa hemma kan vara tråkigt, besvärligt och tidskrävande. Vissa moment är lätta att skjuta upp, vilket leder till att det blir desto tråkigare gången efter. Några delar av hemmet behöver städas oftare än andra. Vi vet vilka!

LÄS MER: Så slipper du städa badrummet lika ofta

Badrummet 

Att städa badrummet är kanske det mest besvärliga och tråkiga, men samtidigt kanske det viktigaste. Där är det fuktigt och varmt. Det samlas smuts, damm, hår och mycket annat i ett badrum. Det är en perfekt grogrund för bakterie- och svamptillväxt, varför det är viktigt att städa där regelbundet. Prioritera duschen, badkaret, handfatet och toaletten. Det är även bra att torka av hyllor, speglar och vattenkran. Använd till exempel ren mikrofibertrasa och rengöringsmedel.

Var noga med att alltid fälla ner locket innan du spolar och att skölja handfatet lite extra efter du borstat tänderna, eftersom bakterier lätt fastnar i tandkrämsrester.

LÄS ÄVEN: Tipsen för enkel och roligare städning

Foto: Pixabay
Köket

I köket tillreds och förvaras maten, varför är det självklart är väldigt viktigt att hålla rent och fräscht där.

Hur ofta byter du kökshandduk? I kökshanddukarna samlas mer och mer smuts och bakterier för varje gång du använder dem. Tänk på att byta till en ren handduk minst en gång i veckan och ha en separat handduk att torka händerna på.

Städa mikrovågsugnen med jämna mellanrum. Trots att den kan se ren ut kan det gömma sig orenheter och bakterier i alla skrymslen och vrår. När du värmer maten blir bakterierna mer aktiva. Om du inte vill ha dem i maten så är det klokt att städa mikron då och då!

LÄS OCKSÅ: Spalyx i ditt eget hem

Sovrummet

I sovrummet far det runt hudavlagringar, hår, damm, kvalster och smuts. Det är inte trevligt, men så är det hos alla. Att bädda rent med jämna mellanrum är viktigt för din sömn och hälsa. Vädra sängkläder och innerkuddar ibland. Använd gärna madrasskydd, om inte är det klokt att tvätta överdraget till bäddmadrassen några gånger om året. Något man ofta missar att städa är nattduksbordet. Där samlas både det ena och det andra, som du sedan andas in. Torka av med fuktig trasa varje vecka. Dammsug och damma sovrummet regelbundet, gärna veckovis.

LÄS MER: Tipsen för ett stiligt skägg

Foto: Pixabay