Hem Recept Fräsch vitkålssallad med asiatiska smaker

Fräsch vitkålssallad med asiatiska smaker

Gilla denna artikel
Finstrimla kålen för bästa textur. Foto: Stockphotosecrets
Denna smakrika sallad passar som tillbehör till det allra mesta och går bra att spara i kylen i flera dagar. Nu när affärerna är fyllda till bredden med färsk vitkål är det ett perfekt tillfälle att göra en asiatisk vitkålssallad!

LÄS MER: Inlagda gröna tomater

 8 portioner (som sidosallad)

Ingredienser
  • 350 g vitkål
  • 3 morötter
  • 1 röd chili (välj den styrka du gillar bäst)
  • 1,5 msk risvinäger
  • 1/2-1 dl färsk koriander
  • 1 1/2-2 limefrukter (saften)
  • Två matskedar sesamfrön (kan uteslutas)
  • 1 msk strösocker
  • En nypa salt

LÄS OCKSÅ: En helg i spännande Brighton

Gör så här

1 ) Strimla vitkålen mycket tunt oh fint. Lägg den strimlade kålen i en salladsskål.

2 ) Skala och strimla morötterna tunt och fint, lägg dem i skålen med vitkålen.

3 ) Skiva chilifrukten i tunna ringar. Sortera bort kärnorna (de är väldigt starka). Lägg i skålen.

4 ) Grovhacka koriandern och lägg i skålen.

5 ) Häll över färskpressad limejuice och risvinäger. Strö över sockret. Strö i sesamfröna.

6 ) Blanda alla ingredienser väl och smaka av med lite salt.

7 ) Täck skålen med plastfolie och låt stå i kylskåpet i en halvtimma innan servering. Njut!

Ett tips: Salladen kommer smaka mer och bli saftigare ju längre du sparar den, den klarar sig i kylen i några dagar!

LÄS OCKSÅ: Skinande blankt silver

Passa på att njuta av kål i höst. Foto: Pixaby