Hem Recept Inlagda gröna tomater

Inlagda gröna tomater

Gilla denna artikel
Använd dina gröna tomater. Foto: Pixabay
Kanske har solen lyst med sin frånvaro i din trädgård den här sommaren? Om du har många gröna, omogna tomater till övers rekommenderar vi att du lägger in dem i lag för att sedan kunna njuta av dem hela hösten!

LÄS MER: Underbar aubergineröra

Ingredienser
  • 1 kg tomater (omogna, gröna)
  • 1,5 urkärnad chilifrukt (välj den styrka du gillar bäst)
  • 1 dl hackad mynta (inte pepparmynta)
  • 1 tsk dragon (torkad)
  • 1,5 dl färsk persilja (finhackad)
  • 1 tsk dillfrön
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 3 dl vitvinsvinäger
  • 3 dl vatten
  • 1-2 msk salt

LÄS ÄVEN: Så hittar du skogens guld

Gör så här

1 ) Till detta behöver du ha en stor glasburk med tätslutande lock, återanvänd gärna en burk du redan har hemma. Diska den ordentligt och lägg locket (om det är av plåt) i kokande vatten. En ren burk bevarar innehållet fräscht längre.

2 ) Plocka fram en ren skål. Skär tomaterna i centimetertjocka skivor (om de är små räcker det att dela dem i två delar). Lägg dem i skålen.

3 ) Finhacka chilifrukterna, persiljan och myntan.

4 ) Häll i chili, mynta och persilja tillsammans med tomaterna i skålen. Blanda därefter i kryddorna.

5 ) Lägg i tomatblandningen i den rena burken.

6 ) Häll vitvinsvinägern och vattnet i en kastrull och låt koka upp. Häll lagen i burken över tomatblandningen och stäng genast locket noga.

7 ) Förvara burken i kylskåpet i ungefär 2-3 veckor innan du öppnar den.

8 ) Serveras som tillbehör till de flesta maträtter! Njut!

LÄS OCKSÅ: Därför ska du dekantera vinet

Foto: Pixabay