Hem Recept Mustig och härlig sötpotatissoppa

Mustig och härlig sötpotatissoppa

Gilla denna artikel
Sötpotatis är mättande, gott och nyttigt. Foto: Pixabay
Hösten närmar sig sakta men säkert och det blir kyligare ute. Kura upp i soffan och värm dig med vår sötpotatissoppa, den är både lättlagad och nyttig!

LÄS MER: Därför ska du äta sötpotatis

Ingredienser
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 800 g skalad och tärnad sötpotatis
  • 8 dl vatten
  • 3 msk grönsaksfond
  • 150 g getost eller fetaost
  • Saften från 0,5 citron
  • Salt, svartpeppar och cayennepeppar efter tycke och smak
  • Pumpakärnor och/eller solrosfrön till servering

LÄS ÄVEN: Bäret med superkrafter

Gör så här

1 ) Hacka löken och vitlöken. Bryn i ungefär två minuter i olivolja. Använd en och samma kastrull till hela receptet, välj en med tjock botten och höga kanter.

2 ) Skala och tärna sötpotatisen. Lägg den tillsammans med löken. Häll på vatten och fond. Låt koka på medelhög värme tills potatisen är mjuk, använd potatissticka för att känna efter.

3 ) Smula ner 3/4 av osten tillsammans med citronsaften och kryddorna.

4 ) Använd en stavmixer och mixa till en slät blandning. Om soppan känns för tjock går det bra att hälla på lite mer vatten.

5 ) Smula resten av osten och strö den över soppan vid servering. Strö över pumpakärnor och/eller solrosfrön och njut!

LÄS OCKSÅ: Upplev magiskt vackra Aten