Hem Annons “El till inköpspris” – oftast en dålig affär

“El till inköpspris” – oftast en dålig affär

Gilla denna artikel

Har du blivit erbjuden ”el till inköpspris”? Då bör du se upp. En granskning av Energimarknadsinspektionen (Ei) visar att “el till inköpspris” ofta är en väldigt dålig affär.

Energimarknadsinspektionen är en tillsynsmyndighet som arbetar på uppdrag av regeringen för att främja en väl fungerande energimarknad. I granskningen har Energimarknadsinspektionen tittat på utbudet för en konsument som bor i en lägenhet som gör av med 2000 kWh per år.

Bli medlem hos Kundkraft och sänk ditt elpris redan nu!

55 procent dyrare

– Begreppet ”El till inköpspris” antyder att du får köpa elen till samma pris som elhandlaren köper in den för. Vår genomgång visade att det aldrig var fallet. Vi hittade avtal som för en lägenhetskund var drygt 55 procent dyrare än billigaste jämförbara rörliga avtal, säger Sara Sundberg, chef för Energimarknadsinspektionens avdelningen för konsumenträtt.

Förklaringen är fasta avgifter som läggs ovanpå inköpspriset. I granskningen fanns exempel på elhandlare som hade en fast årsavgift på 948 kronor, vilket för en genomsnittlig lägenhetskund i praktiken innebar ett extra påslag på 47 öre per kilowattimme.

Var med och sätt press på elmarknaden – bli medlem hos Kundkraft idag!

Via Kundkraft slipper man alla fasta avgifter

Kundkraft har en modell där man som medlem får den elleverantör som bjudit lägst elpris i Kundkrafts elupphandlingar.
– Kundkraft förhandlar alltid bort alla fasta eller dolda avgifter, säger Anders Kaijser som är affärsområdeschef på Kundkraft.
– Eftersom vi årligen genomför en upphandling kommer man alltid att ha ett bra elpris. År efter år. Dessutom upphandlar vi enbart grön el.

Kontakta Kundkraft redan idag för ett bra elavtal – klicka här!

Skrivet av Kundkraft.