Hem Destination Lyxigt värre i rik kulturstad

Lyxigt värre i rik kulturstad

Gilla denna artikel
1
Bolsjojteatern nattetid.

Ett besök i Moskva

Ett besök i Moskva passar bäst till sommaren, eller våren för att missa större delen av andra turister. Tänk på att ordna med visum i god tid innan du reser till Ryssland, och överväg att anlita en resebyrå som sköter din ansökning och bokning av hotell och boende.

Som stad bjuder Moskva på en rik historia med sin arkitektur och sina museum med möjlighet till kulturkvällar på Bolsjojteatern.

2
Ryska blini serverade med kaviar. Riktigt lyxigt!

Mat och dryck

Under besöket i Moskva mår magen gott av att äta rödbets- och kålsoppan borscht, ryska pannkakorna blini, ryska piroger, stroganoff och shashlik, en typ av shish kebab. För en lyxigare känsla, beställ rysk kaviar, björnkött eller vildvin. Tekulturen är stark i Ryssland men kaffe har på senare tid fått visst genomslag. Vodka dricks som shot och det är inte rätt att beställa in vodkan utspädd i drink.

3
Moskva har flertalet gallerior för shopping.

Shoppa

Gallerian GUM är fylld till bredden med imponerande och något överdriven arkitektur med snirkliga detaljer och fontäner inomhus. GUM har främst designmärken för lyxkonsumtion, men är ett spännande besök. Drygt en kvarts promenad därifrån hittar du TsUM med märken och design i mellanprisklass.

Söder om Röda torget finns Pyatnitskaya Street där du säkerligen hittar fint hantverk, målningar och gallerier. Det ryktas även om att det går att göra klipp på designerplagg som säljs i vintage boutiques.

4
Vasilijkatedralen vid Röda torget i Moskva.

Sevärdheter och upplevelser

Röda torget är mittpunkten för flertalet sevärdheter. Det är här som du hittar Vasilijkatedralen, Kreml, Leninmausoleet, Historiska museet och Uppståndelseporten.

Bolsjojteatern är hem för både opera och balett. Se vacker dans ackompanjerad av ryska kompositörer, hör opera på dess originalspråk från välkända kompositörer och njut av lyxen att klä upp sig i aftonklädsel för en helkväll.