Hem Recept En pasta Bolognese med smak

En pasta Bolognese med smak

Gilla denna artikel
Veckans recept: Pasta Bolognaise.
Veckans recept: Pasta Bolognese.

Tillagningstid: 30-60 min

Ingredienser (2 portioner):

  • 400g pasta
  • 1/2 bleksellerihuvud
  • 1 morot
  • 1 gullök
  • 1 vitlökklyfta
  • 2 msk matolja
  • 500g köttfärs
  • 2 dl krossade tomater
  • 2msk tomatpuré
  • 2dl röttvin
  • 1dl vatten
  • salt
  • peppar
  • Parmesanost
  • Basilikablad

Redskap: stor kastrull, mellanstor kastrull, kniv, skärbräda, stekpanna, slev, stekspade.

Tillagning:

  1. Börja med att sätta på en stor kastrull med saltat vatten och koka pastan tills den är al denté.
  2. Skär ner sellerin, moroten och löken och fräs i panna med 1msk olja tills de är mjuka.
  3. Fräs köttfärsen i omgångar så att den blir ordentligt brynt. -Blanda köttfärs och grönsaker i en kastrull, deglacera köttfärspannan med rött vin i en minut för att få ur alla smaker och häll sedan ned i kastrullen. Lägg i krossade tomater, tomatpuré och vatten i kastrullen och låt koka i ca 60 min. Pressa i en vitlöksklyfta och smaka av med salt och peppar.
    4. Värm upp pastan med lite olja i en kastrull och lägg på tallrik, lägg på den härliga köttfärssåsen och toppa med parmesan och basilikablad. Njut!