Hem Ekonomi Ekonomiappar som ger dig koll

Ekonomiappar som ger dig koll

Gilla denna artikel
Vi tipsar om ekonomiappar för din smarttelefon eller läsplatta.
Vi tipsar om ekonomiappar för din smarttelefon eller läsplatta.
I takt med ökad digitalisering och smarta apparater kan man väldigt enkelt få koll på sin ekonomi med några enkla knapptryck. Appar till din smarttelefon eller surfplatta gör att du lätt kan få en översikt på utgifter, kvitton och vad du har på bankkontot. Vi listar ett par behändiga ekonomiappar som kan förenkla vardagen.

Mobilt BankID
Finns för: iOS / Android
Pris: Gratis
Typ: E-legitimation
Helt ovärderlig när du ska handla på nätet eller logga in på din bank. Denna e-legitimation fungera på samma sätt som en e-legitimation du installerat på din dator. Efter installation bekräftar du bank och väljer en säker kod.

Tink
Finns för: iOS / Android
Pris: Gratis
Typ: Budgetöversikt och bankärenden
En app för privatekonomi som håller koll på dina utgifter. Du ansluter appen till ditt bankkonto och vips kan du enkelt se alla dina utgifter utefter kategori. Appen är säkerhetscertifierad och krypterad och jobbar gentemot flera stora banker som möjliggör att du till och med kan betala räkningar.

Sparakvittot
Finns för: iOS / Android / Windows Phone
Pris: Gratis
Typ: Samla kvitton
En mycket användbar app som samlar kvitton digitalt. Antingen kan du butik direkt be om att få kvittot infört i appen, den skickas då digitalt till dig, eller så kan du efter köp fota kvittot och spara den i appen. Sparakvittot är nyttig för att ha koll på utgifter om man föredrar att inte koppla upp sig mot sin bank, samt att ha kvar kvittot för framtida användning.

Sparlabbet
Finns för: iOS
Pris: 10 kr
Typ: Räkna ut räntor
Denna app räknar ut räntor för avgifter och sparande. Med en simpel räknesnurra matar du in avgif/startkapital och lägger på ränta för att snart få veta slutstumman. Sparar du mer än du visste? Kostar det mer än du trodde?

Fondkollen
Finns för: iOS / Android
Pris: Gratis
Typ: Översikt av fondsparande
I denna app lägger du själv till de fonder som du sparar i. Du får en översikt på fondutvecklingen och du kan enkelt följa din fondportfölj. Genom Fondkollen har du även möjlighet att söka nya fonder och kolla information innan du väljer att spara i dem. Appen har ett samarbete med Pensionsmyndigheten och ger därmed även information om premiepension (PPM).

Bankens app
Finns för: Se din banks webbsida
Pris: Vanligtvis gratis
Typ: Bankens egna app
Majoriteten av svenska banker har idag en app. I appen kan man logga in och få översikt på sina konton och kort, föra över pengar mellan konton samt betala räkningar. Ett utmärkt komplement till att logga in på internetbanken. Mer information om bankens egna app hittar du på din banks webbsida.