Hem Råd & Tips Hjälp med hälsan

Hjälp med hälsan

Gilla denna artikel
Appar till din smarttelefon eller surfplatta som hjälper dig hålla koll på hälsan.
Appar till din smarttelefon eller surfplatta som hjälper dig hålla koll på hälsan.
Det finns en rad appar för din telefon eller läsplatta som kan komma till nytta när du vill leva lite mer hälsosamt. Det finns appar för allt från andningsfrekvens (som mått på stress) till påminnelser för att dricka vatten. Vi har hittat ett par appar vi tror kan komma till nytta.

Rökfri
Finns för: iOS / Android
Pris: Gratis
Typ: Hjälp för att sluta röka
När du väl har tagit beslutet att sluta röka finns appen Rökfri. Den ger stöttning längst vägen, råd kring att trappa ner och ger motivation i form av hur mycket pengar du sparar genom att inte röka. Appen är framtagen av 1177 Vårdguiden.

Accupedo
Finns för: iOS / Android
Pris: Gratis
Typ: Stegräknare
De flesta har vi nog hört att man bör gå ett visst antal steg om dagen (i någon artikel påstods det 10,000 per dag!). Accupedo är en app som mäter dina steg. Du kan enkelt se hur mycket du har gått senaste månaden eller veckan, hur lång sträcka du färdats och sätta upp mål.

Runkeeper
Finns för: iOS / Android
Pris: Gratis
Typ: Springapp som håller koll på sträckor och distanser
Runkeeper är en favorit för de som håller på med löpning. Med appen kan man via GPS få koll på sina löprundor gällande både distans och runda. Appen kan kopplas till aktivitetsarmband för ännu bättre översikt av ens allmänna hälsa.

Mindfulness appen
Finns för: iOS / Android
Pris: Gratis (iOS) / 15 kr (Android)
Typ: Mindfulness
Meditation och mindfulness har på senare tid varit ett hett samtalsämne som ett verktyg för att hantera vardagsstressen. Denna app introducerar användaren på ett enkelt sätt till mindfulness och innehåller flera olika övningar och upplägg för egen mindfulness och meditation.